Over Engel Europe

De naam ENGEL staat wereldwijd voor activiteit, robuustheid en avontuur. Maar deze naam staat ook voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Met de nieuwe oscillerende compressoren zet het traditionele merk opnieuw internationale maatstaven.

De unieke oscillerende zuigercompressor wordt alleen gebruikt in ENGEL-apparaten!
De oscillerende zuigercompressor is de enige compressor op de markt die oorspronkelijk in Duitsland werd ontwikkeld door Dipl.Ing.Heinrich Dölz speciaal voor de mobiele sector.
De oscillerende zuigercompressor kenmerkt zich met name door het feit dat hij ongevoelig is voor schuine standen, geen verhoogde startstroom heeft en daardoor bijzonder geschikt is voor gebruik in boten/schepen, stacaravans, locomotieven en vrachtwagens etc.

Geen enkele andere compressor op de markt heeft dezelfde goede eigenschappen als de oscillerende zuigercompressor.
Andere aanbieders worden bekroond voor optiek en design, ENGEL-apparaten voor extreem laag stroomverbruik, ongevoeligheid voor schuine standen, geen verhoogde startstroom en constant koelvermogen, zelfs boven de 50 graden.

Al meer dan 60 jaar is ENGEL de onbetwiste marktleider op het gebied van mobiele koeling. Geen wonder, want de uitzonderlijke betrouwbaarheid van dit merk is spreekwoordelijk. Sinds 1962 zijn er wereldwijd meer dan 8,5 miljoen ENGEL koelkasten verkocht. Duizenden koelboxen werken nog steeds – na 30 of zelfs 40 jaar!

De naam ENGEL geniet een goede reputatie, met name in maritieme toepassingen, waar koelaggregaten extreme omstandigheden moeten doorstaan. Niet voor niets komt de originele uitrusting van Fairliner, Sealine, Elegance, Bandido en nog veel meer voornamelijk van ENGEL.

Van Australië tot Afrika en van Amerika tot Europa – mensen over de hele wereld vertrouwen op ENGEL-apparaten vanwege hun robuuste constructie en constante koelprestaties. Compromissen zijn er misschien voor anderen, maar zeker niet voor ENGEL. Daarom is klanttevredenheid erg belangrijk. ENGEL biedt zijn klanten niet alleen wereldwijde service via internationale partners. ENGEL geeft als enige fabrikant drie jaar garantie op al zijn oscillerende compressorkoelaggregaten en zelfs vijf jaar garantie op de nieuwe V-serie!

En alleen wie zeker weet wat hij doet, kan garanties geven!

 

Buiten, aan boord of op tour
Talloze verschillende mobiele modellen laten niets te wensen over. Dankzij de nieuwste technologie en de combinatie van koel- en vriesmogelijkheden zijn er bijna onbeperkte mogelijkheden voor buitengebruik.
Een visser gaat ‘s ochtends op pad met gekoelde dranken en etenswaren en komt ‘s avonds thuis met zijn vangst – gekoeld of al ingevroren. Dit alles wordt gedaan door automatische temperatuurregeling. De optionele inzetmand kan worden verwijderd, waardoor de gladde binnenoppervlakken gemakkelijk te reinigen zijn en een belangrijke bijdrage leveren aan de hygiëne.
“Made in Japan” maakt indruk met de hoogste kwaliteit materialen, perfect vakmanschap en de beste koelprestaties.